Program


FRÖCCS Tari Annamáriával - Én, én, ééén - Nárcizmus a 21. században

FRÖCCS Tari Annamáriával - Én, én, ééén - Nárcizmus a 21. században

Interaktív lélekbúvárkodás. Szórakoztató szituációk kapcsolatainkról – a kigabalyodásban segít pszichológus szakértőnk.
 több

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.

Az önimádat kortünet, a 2000 után született generáció (akiket Z-ként aposztrofálunk) nagy részének az online létezés ugyanolyan, vagy még nagyobb szerepet játszik az életében, mint az offline színterek. A közösségi oldalakon mindenki “valaki” szeretne lenni, ám ez a folyamatos énprojekció alig hagy időt a valódi személyiségfejlődésre.

A nárcisztikus ember legfőbb jellemzője, hogy a saját érdekeit védi és a szeretet képessége csökken. Nemcsak a Z generáció esetében, hanem az idősebb generációknál is tapasztalható, hogy az online és offline tér összefonódik. Mindenkinek önmaga számít leginkább, az emberi viszonyokat pedig az vezérli, hogy engem boldoggá tesz vagy nem, a másik érzései kevésbé fontosak.

Mit tudunk ezzel kezdeni? Hogyan tudunk változtatni, kapcsolódni egymáshoz, magunk és a saját érdekünk helyett jobban figyelni a másikra? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk Tari Annamáriával, és imprós jelenetek során feltárjuk a lehetőségeket.

Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.

Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.

Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

Ajánló


A színpadon egy profi színész és egy profi imprós. Nincs szöveg, nincs próba.…

Improvizált stílusjáték filmes műfajok és a közönség ötletei alapján. Négy rendező, négyféle koncepció,…

Interaktív impróshow. Egy pörgős este tele nevetéssel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Az alap…

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint a legtöbb weboldal, a Jegy.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy az InterTicket számomra releváns, személyre szabott ajánlatokat igyekszik összeállítani, amelyhez számos személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok