Program


FRÖCCS F.Várkonyi Zsuzsával - Ne mozdulj! - Szülői kontroll és kontrollvesztés

FRÖCCS F.Várkonyi Zsuzsával - Ne mozdulj! - Szülői kontroll és kontrollvesztés

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.  több

A kimondott vagy kimondatlan szülői elvárások hadában a sokszor inkább nem teszünk semmit. Nemcsak gyerekkorban, egész életünkben. Megtanuljuk, hogyha nem mozdulunk, abból nem lesz baj. Ha engedelmeskedünk, ha csak a szüleinkben bízunk, senki másban, ha igazán sosem növünk fel, ha nem alakítunk ki saját véleményt, saját értékrendet, saját személyiséget, akkor vagyunk “jó gyerekek”. Vagy még akkor sem.

Hogyan kerekedjünk felül az akár tudattalan bűnbüntetésen? Mit tegyünk, hogyha gyerekkorunkban a szüleink, most pedig mi magunk kötjük meg magunkat, vonjuk meg a lehetőségeket magunktól? Milyen lehetőségek vannak, hogy változtassunk a rossz beidegződéseken?

F. Várkonyi Zsuzsa legújabb könyve, “Hoztam, kaptam átszabtam” címmel jelent meg Bódy Gergővel folytatott Klub Rádiós beszélgetései alapján. Ennek apropóján is tér vissza hozzánk 2019 januárjában, hogy segítségünkre legyen a gyermekeiket bénító szülőkről, és a saját magukat bénító felnőttekről beszélgetni, és megoldási stratégiákat vázolni, miközben a Momentán Társulat ehhez kapcsolódó szituációkat improvizál.

Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.

Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.
Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

Ajánló


80 perc improvizáció egy meleg párkapcsolatra. Két férfi. Szeretik egymást, együtt élnek. Átlagos…

Budapest Improv Show feat Flavien Reppert Looking for a great night of fun…