Program


FRÖCCS Buda Lászlóval - Hogyan írjuk át a családi mintákat? Örökölt és tanult működéseink

FRÖCCS Buda Lászlóval - Hogyan írjuk át a családi mintákat? Örökölt és tanult működéseink

Interaktív lélekbúvárkodás. Szórakoztató szituációk kapcsolatainkról – a kigabalyodásban segít pszichológus szakértőnk, Dr. Buda László.
Lehetünk boldog, sikeres, elégedett emberek, hogyha nem kaptunk erre mintát a családunkból? Az emlékeinket, érzéseinket, meggyőződéseinket át tudjuk-e formálni felnőttként.

Lehetünk boldog, sikeres, elégedett emberek, hogyha nem kaptunk erre mintát a családunkból? Az emlékeinket, érzéseinket, meggyőződéseinket át tudjuk-e formálni felnőttként. Miért tartunk bizonyos működéseket hasznosnak és másokat feleslegesnek az életünkben? Hogyan döntsünk azzal kapcsolatban, hogy a családi mintákból mit érdemes megtartani?

Milyen tipikus mintákat hordozunk: például férfiként “bírd ki, ne lássák az érzelmeidet, állj bele a harcba”, nőként pedig “legyél engedelmes, visszafogott, határozott, kitartó és hűséges”. Ha az apám nem volt jelen a családban, akkor evidens, hogy én sem leszek jelen? Vagy pont ellentétesen hat, és én túlkompenzálom, amit az előző generációktól nem kaptam meg?

Amikor lázadunk a szüleink működésmódja ellen, akkor ugyanúgy hat ránk, mint hogyha reflexió nélkül azonosulunk vele. Hol az egyensúly? Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy reflektáljunk a saját mintáinkra, és tudatosan döntsünk az életünket meghatározó érzések, működések kapcsán. 

Dr. Buda László pszichiáterrel beszélgetünk és játszunk az öröklött és tanult mintáinkról januárban, hogy az újévnek már új szemmel állhassunk neki.

 

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.

Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.

Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.
Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

 

Praktikus információk:
Az előadás hossza: kb. két és fél óra (19:00-21:30), egy szünettel.
A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
A színháztermet negyed órával az előadás előtt nyitjuk.
A színházi büfé az előadás előtt egy órával nyit.
Kérdés esetén nézd meg a GYIK-et :)

Várunk szeretettel!

Ajánló


Egyetlen este alatt járhatsz lakótelepi fürdőszobában és illegális kaszinóban, találkozhatsz irigy kalózokkal és…

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint a legtöbb weboldal, a Jegy.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy az InterTicket számomra releváns, személyre szabott ajánlatokat igyekszik összeállítani, amelyhez számos személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok