Program


FRÖCCS Almási Kittivel - Én nem is... - Hárítás, énvédelem

FRÖCCS Almási Kittivel - Én nem is... - Hárítás, énvédelem

Interaktív lélekbúvárkodás. Szórakoztató szituációk kapcsolatainkról – a kigabalyodásban segít pszichológus szakértőnk.


 több

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.

Amikor egy fájdalmas, nehéz, veszteséggel vagy súlyos következményekkel járó helyzetbe kerülünk, könnyen elveszítjük egyensúlyunkat, belső békénket. Ilyenkor másképp tudjuk befogadni a világot, másképp érzékeljük önmagunkat, és sok esetben nagyon nehezünkre esik, vagy egyáltalán nem tudunk szembenézni a történtekkel. Mert fúlságosan intenzív, túlságosan megterhelő lenne. Ilyenkor beindulnak a primer reakciók, hogy “túléljünk”: hárítunk, nem foglalkozunk a fájdalommal, úgy teszünk, mintha nem is lenne, vagy nem lenne ránk hatással.

Mint minden reakciónak, ennek is megvan az előnye. Megvéd. Ugyanakkor ha benne ragadunk a hárításainkban, az gátol a továbblépésben, a saját magunkkal való kapcsolódásban, miközben tudattalanul ugyanúgy szorongunk, nyugtalan és feszültek vagyunk.

Hogyan tudunk változtatni a helyzeten? Hogyan tudjuk a feszültségeket, a magunktól távol tartott érzelmeket közel hozni úgy, hogy közben az énünk ne sérüljön túlságosan? Mit tegyünk és mit ne tegyünk, hogy az elkerülés helyett beleálljunk a helyzetbe? Almási Kittivel többek között ilyen kérdésekről improvizálunk és beszélgetünk.

Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.

Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.

Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

Ajánló


80 perc improvizáció egy meleg párkapcsolatra. Két férfi. Szeretik egymást, együtt élnek. Átlagos…

Interaktív impróshow. Egy pörgős este tele nevetéssel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Az alap…